Hoewel je voor dit gerecht kleine crêpeachtige pannenkoekjes kunt maken, gebruik ik kant-en-klare tortilla’s.In plaats van het varkensvlees kunt u dezelfde hoeveelheid dunne plakjes kippenborst of garnalen gebruiken.
Hoewel je voor dit gerecht kleine crêpeachtige pannenkoekjes kunt maken, gebruik ik kant-en-klare tortilla’s.In plaats van het varkensvlees kunt u dezelfde hoeveelheid dunne plakjes kippenborst of garnalen gebruiken.
Verhit in een grote, zware koekenpan 1½ theelepel olie op een middelhoog vuur. Voeg het varkensvlees toe en kook het, onder voortdurend roeren, 1 minuut. Voeg de resterende olie en de champignons, knoflook, wortelen en groene uien toe; kook nog een minuut en roer voortdurend.
Verminder het vuur tot een laag vuur, roer de kool erdoor, dek de koekenpan af, en laat 2 minuten staan als koolwilgen.
Klop in een kleine kom de maïzena en het water tot een gladde massa. Klop de gember, sojasaus, hoisinsaus, sherry en chilisaus tot een gladde massa en giet het over het koolmengsel. Verhoog het vuur tot medium en kook al roerend tot het mengsel iets dikker wordt.
Stoom de tortilla’s tot ze plooibaar zijn (zie Hoe verzacht u de tortilla’s, pagina 189). Bestrijk de tortilla’s met hoisinsaus en vul ze vervolgens met de varkensmix-ture. Onmiddellijk serveren.