De receptentitel lijkt misschien intimiderend, maar dit gerecht is eigenlijk heel goed te doen als je de juiste ingrediënten hebt. U en uw gasten worden verrast door de geweldige smaken in dit gerecht.
De receptentitel lijkt misschien intimiderend, maar dit gerecht is eigenlijk heel goed te doen als je de juiste ingrediënten hebt. U en uw gasten worden verrast door de geweldige smaken in dit gerecht.
Maak de pasta: Meng het meel in een middelgrote mengkom. Maak een waterput in het midden en kraak het ei in het midden. Voeg de olie en 1 eetlepel water toe en klop ze zachtjes met een vork in het meel. Het deeg moet geleidelijk aan samen trekken en niet plakkerig aanvoelen. Als het plakkerig is, voeg dan meer amarant toe, 1 eetlepel per keer. Als het te droog is, voeg dan de resterende eetlepel water toe. Vorm het deeg in een platte schijf, dek het goed af met plasticfolie en laat het deeg 1 uur rusten bij kamertemperatuur.
Maak de vulling: Roer in een kleine kom de feta, dragon en olie tot een gladde massa door elkaar en zet het geheel opzij.
Rol het deeg met een deegroller tussen de vellen plasticfolie tot het bijna papierdun is. Verwijder het bovenste stuk plasticfolie en snijd de pasta in vierkantjes van 2 inch.
Klop de gereserveerde eetlepel ei met 1 theelepel water op tot het goed gemengd is. Bestrijk de pastavakjes met het eiwasmiddel en leg in het midden van elk vakje een theelepel vulling. Vouw in tortellinivorm door eerst de ene hoek van het vierkant over te vouwen naar de andere en op alle randen samen. Je hebt nu een driehoek. Vouw vervolgens de twee buitenste punten van de driehoek om je vinger en druk de uiteinden samen tot een cirkel. Vouw de bovenrand naar beneden om de klassieke tortellinivorm te maken. Apart zetten om licht te drogen.
5 Breng een grote pan met water aan de kook en voeg ruimschoots zout toe. Kook de tortellini ongeveer 3 minuten. Haal met een schuimspaan uit het water en leg op een dienblad.
6 Maak de saus: Verhit de boter en hazelnoten in een kleine pan op een matig vuur tot de boter smelt. Voeg de sinaasappelschil toe en giet de tor-tellini eroverheen. Onmiddellijk serveren.